Известие

Collapse
No announcement yet.

Забравения Спринт в гаража

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Забравения Спринт в гаража

Здравейте,на всички алфисти във форума. Причината да се регистрирам и да напиша тази тема е спринта в гаража. Alfa Romeo Sprint 1.5 на знам точната година но е между 85-88г.Та въпросната кола стой там над 20 години потънала е в един пръст прах и какво още не.Свалени са врати,калници,кори,мокет,седалки,част от окачването и други дребни неща. Всичко грижливо разглобено от баща ми (не знам защо), но това е др. тема.Той е човек който не обича да продава личните си вещи,така че би трябвало всичко разглобено да е налице. До колкото знам колата е спряна поради изпуснали преди амортисьори, не е имало повреди по двигателя или др. такива. Имам спомен как съм се возил в нея като малък и това е. От тогава колата не е палила и не се е движила. Прочетох няколко теми във форума и разбрах че ръждата е голям проблем. Онзи ден реших да я огледам и слязох в канала,като преди това си разчистих път. С голяма радост установих че няма грам ръжда има съвсем дребни забележки. Извадих пръчката за маслото превърнало се е в нещо като грес. Има спирачна течност в казанчето,но липсва антифриза и течността за съединителя.Предните спирачни дискове са на скоростната кутия, не знам дали това е добре или не. Най много ме притесни наличието на миши изпражнения,видях и няколко нагризани кабели.Въпросът ми е какво да очаквам от двигателя,карбораторите и колата като цяло след такъв голям престой и какво др. може да излезе. Благодаря предварително за всички съвети и отговори

Добре дошъл във форума!

Първото, което ще те питам аз тук, а след това и доста след мен е продаваш ли колата, така че се замисли защо така?

Ако купето е здраво, около предното стъкло няма ръжда, по предните рогове също, значи си намерил едно малко съкровище. За мишките не се притеснявай, те най-много да изядат някой-друг кабел. ВСИЧКО по колата може да се възстанови в заводски вид, ако тенекиите са здрави.
    Има много неща, които ще ти създадат главоболия ако започнеш да я правиш, но най-ценното изглежда, че го имаш. Пиши от къде си и с какво смяташ да започнеш, за да знаем какви насоки да даваме!

Успех от мен, поздравления за находката и НЕ продавай колата!
    alfa romeo sprint 1984

Comment

Благодаря!
      Да,не мисля да продавам колата. От къде да започна? Не знам точно! За момента най-интересен ми е двигателя,като за начало трябва да сваля и измия картера,плюс ново масло и филтър. След толкова години ангренажните ремъци сигурно са трагедия и те ще трябва да се сменят и чак тогава ще опитам да го запаля. Пък ако сърцето му затупти ще е супер. Опитах да завъртя предните дискове но са запекли много здраво. Кой знае какво още ще излезе. За ръжда около предното стъкло не се сетих да погледна,то и от толкова пепеляк не личеше. Но по роговете отпред не видях да е ръждясало.

Comment

Привет колега!Това което си решил да направиш е похвално,но за да възстановиш колата ,да я запалиш и да я подкараш се изисква много труд,време и търпение.Реставрацията на една такава реликва не е проста работа-изискват се знания и умения в това което трябва да се направи.Преди години с мой приятел правихме такова нещо на една lancia delta inyegrale и ни отне около година време.Към днешна дата колата отново е в Италия където той работи.Не на последно място трябва да имаш доста пари и да чакаш и търсиш части от чужбина.
        овчар

Comment

Преди да го запаля, мотора определено бих го отворил за една ревизия.
          Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
          Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Скоро не беше излизал непознат Спринт

Поздравления на баща ти, първо, че е съумял да съхрани такъв автомобил и сега ти можеш да се чудиш и дивиш около него.
            Моделът е чудесен, става все по-ценен и носи голяма част от духа на старите Алфи, макар и с предно предаване.

Има ли документи? Номера, бележка за бракуване? Какво е дереджето там?

Ако купето ти е здраво, то 50% от работата по колата е свършена
            Двигателите са надеждни и ако не е издевателствано над тях не би трябвало да има проблем да запали и твоя.

Наистина е добре да свалиш картер и да почистиш, налей ново масло, налей съвсем малко газ за горене размесена с малко масло в цилиндрите и завърти коляновия вал с ключ.
            Да пробваш дали не са запекли буталата.
            С извадени свещи и на свободна, мотора трябва да върти леко.

За амортисьорите има разни варианти и бих могъл да помогна, но дай да видим какво е положението при теб.

С ел. инсталацията може да има проблеми, но там всичко е стандартно като на всеки автомобил.
            Имам доста части и ще мога да ти помогна.

Най-важното е да имаш финанси за да я стегнеш.
            Не е задължително да ги изсипеш наведнъж, но за да има резултат трябва да има постоянен поток, иначе е вероятно да ти писне.

Продажба в България не си заслужава, а в чужбина в разглобено състояние нямаш никакъв шанс.
            В момента се опитваме с един приятел да продадем Спринт в чужбина за смешни пари спрямо състоянието и има само откъслечни запитвания...

Споделяй повече снимки и детайли, пък ще го измислим

Може и да направим някоя "ориентираща" среща ако искаш
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Здрасти, може да е преди '85. Което ще е яко.
              1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
              и делта

Comment

Здравейте отново,
                днес разбрах една много лоша новина. Документите на въпросния Спринт са в бая забатачено положение. Преди да започна да я мисля тая кола знаех че нашите не са плащали данък на колата от дълги години. Проблема обаче се оказва по-сериозен, те дори не са я прехвърлили. Купили са я от техен приятел,няма даже и договор за покупко-продажба. За капак на всичко този човек е изчезнал на някъде и ще е трудно да бъде открит след толкова години. Причерня ми като разбрах. Дайте съвет има ли изход от ситуацията. Благодаря предварително и за всички съвети до момента.

Comment

Здрасти приятел,много добре знам какво ти е,защото съм минал по този път и научих доста грешки и полезни неща.Още помня как бях на 13-14 години и баща ми продаде спринта.Още я мисля,оттогава правих няколко,къде успешни,къде неуспешни опита да спася стари алфи.
                  Затова ще си позволя да ти дам няколко съвета.Бащите са доста опаки и няма да те приеме на сериозно.Тук има хора с опит в спасяването на такива коли.Кажи откъде си,да дойде някой да види колата,да даде насоки.Колкото повече не се предприема нищо толкова вероятноста да отиде за скрап е по –голяма.А дори и да не става за възтановяване,пак ще е полезна за части на някой.Един алфа суд в перфектно състояние замина за скрап няколко месеца след като почина собственика.
                  Така че дай да я видим наживо тази кола и ще помагаме с каквото можем.
                  Колкото до документите няма страшно,това се оправя но не е за пред компютъра.Аз си търся такава и документи не ми трябват.

Comment

алфа ромео

Здрасти колега,наистина пусни снимки на колата отвсякъде, за да видиме какво е състоянието в крайна сметка и да мислиме дружно, ако имаш желание.
                    Доста хора тука сме играли всевъжможни драми и всеки може да помогне с нещо.Поздрави.
                    75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                    75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                    75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                    75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Добре дошъл в глутницата!
                      Колата е уникална, но се иска инат.
                      За инсталацията не се бой! Ако трябва ще я направим на ново.
                      Направи и една фото сесия, като снимаш всичко, което можеш! Колкото повече-толкова по-добре. Все още се намират чаркове по мазетата.
                      Успех!

ПП Ако някой ти тегли една майна или нещо друго, хич не се притеснявай! Тука всички са перверзници.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Има ли номера колата? Имаш ли талоните?

Данъците не са толкова проблем.
                        Това, че не са я прехвърлили може да се окаже по-добре за теб. Даже няма да е бракувана

Започвай да разпитваш и да търсиш собственика по документи. Хората света обръщат и пак намират начини.
                        Зависи дали си мотивиран.
                        С упорство, умерена настоятелност и разпитване ще стигнеш до собственика.
                        Още повече, че е семеен приятел.

В днешни дни има фейсбук и какво ли още не. Няма оправдание да не го намериш.
                        Дори и детектив да наемеш е вариант. Той ще ти свърши работата.

Тия коли вече не падат под 5000 евро така, че има смисъл.... най-малкото, едва ли ще си купиш такава от Италия
                        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Благодаря за пореден път за всички съвети!
                          Няма какво толкова да се притеснявам за тези документи, все ще се намери някакъв изход. Обещавам в най-скоро време да направя снимки. Надявам се още тази събота и неделя да имам време да разчистя покрай колата,та да има какво да снимам.

Comment

Кажи какво мисли баща ти.Стяга ли му се?А тея 5000 евро в странство,трябва да инвестираш доста за да стигне тази цена.

Comment

Здравейте колеги,
                              два дни блъскам като луд. Чистене,чистене и накрая стигнах до колата. Не е зле според мен ,но ще си падне бая работа по нея това е ясно. Има няколко места за кърпене (не много) най не ми хареса левия калник, предните седалки са трагедия,пък кой знае какво ще излезе от двигателя. Пък и кой знае какво още?Времето все не стига и за това не можах да направя повече и по-подробни снимки. Татко се зарадва на идеята ми и бавно но надявам се славно ще започнем да я стягаме.
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X